
הפרעות אכילה בקרב תינוקות וילדים- קושי רגשי או התפתחותי?
November 6, 2020
25 אחוזים מהתינוקות, 50-60 אחוזים מהילדים הבריאים וכ- 80 אחוזים מהילדים בעלי הצרכים המיוחדים סובלים מהן. תודו, אלו נתונים מבהילים.
המשמעות שלהם היא שכמעט בכל בית, הילדים, ואתם ההורים מתמודדים עם התופעה.
ויש לתופעה צורות ביטוי רבות- השמנה, דרישה מוגברת למזון, סירוב לאכילה, קשיים במעבר למזון מוצק, האכלה תוך שינה, בררנות מרקמים, פליטות או הקאות מרובות, אגירת מזון בפה.
אחד המדדים שלנו לבריאות התינוקות והילדים הוא עניין האכילה. מבחינתנו כל עוד הילד אוכל- הכל בסדר, וכאשר הוא לא אוכל, או לא אוכל טוב- אנחנו מוטרדים.
והחשש הזה מנקר בנו יום יום, שעה שעה, ואנחנו מנסים בכל כוחנו- להציע לו אוכל בדיוק כפי שהוא אוהב, לאפשר לו לאכול מול הטלוויזיה, או באמבטיה- העיקר שיאכל, לפעמים נדמה לנו שהוא לא אכל כלום במהלך היום אז אנחנו משלימים לו ארוחות במהלך הלילה- כי הרי הוא חייב לאכול כדי לגדול.
וכבר ניסינו תחרויות, ומדבקות, ופרסים ושידולים- אבל שום דבר לא מייצר שינוי. אולי אפילו המצב הופך ונהיה גרוע יותר ויותר. והתסכול שלנו, והחשש מתגברים.
אז אנחנו כבר לגמרי בטוחים. לילד שלנו יש בעיות רגשיות שמובילות להפרעות אכילה.
ורגע לפני שאנחנו נכנסים לסחרחרה שאולי לא נזכור איך לרדת ממנה בזמן- בואו נדבר על זה.
נכון, מדובר בקושי תפקודי יומיומי ומשמעותי בהרבה מובנים. אבל האם בהכרח מדובר בקושי רגשי במקורו או שאולי אנחנו צריכים לפתוח את ההסתכלות שלנו גם לכיוונים אחרים?
על הסיבות להתפתחות קשיים באכילה בקרב תינוקות וילדים ועל איך הם מתבטאים.